A Forma-1-es versenyzésnek a múlt év végén búcsút intett Jenson Button ugyan nagyon sokat ült már szimulátorokban, de a múlt héten egészen új élménnyel gazdagodott.

A 2009-es világbajnok a British Airways vendégeként a múlt héten a légitársaság heathrow-i szimulátorába ült be, a gépen egy Airbus A380-assal, azaz a jelenleg elérhető legnagyobb kereskedelmi repülővel gyakorolt. Másfél óra vezetés alatt a fel- és leszállást is kipróbálta, háromszor is sikeresen landolt a virtuális Hongkongban.

“Hihetetlen érzés volt. Egészen olyan, mint egy igazi repülő, egy idő után el is felejti, hogy nem az. Úgy gondolom, hogy zöldfülűként egész jól teljesítettem, bár ha utasaink is lettek volna, valószínűleg lett volna pár panasz az első landolásom után. Mondjuk úgy, hogy kicsit döcögős volt” – mondta az egykori Williams-, BAR/Honda/Brawn- és McLaren-versenyző.

A British Airways vezető oktatója, Dave Thomas kapitány nagyon elégedett volt a 37 éves ex-F1-es szereplésével: “Pilótaként a legfontosabb a higgadtság, a megfelelő felkészülés, és hogy a biztonság legyen az első minden úton. A Forma-1-es hátterének köszönhetően Buttonban sok minden megvan, amire egy pilótának szüksége van.”