Ifjabb Carlos Sainz két évvel ezelőtt 2015-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rossónál. Bár első idényében is jól teljesített, tavaly tavasszal addigi csapattársa, Max Verstappen léphetett fel a Red Bull Racinghez Daniel Ricciardo mellé, ez pedig elzárta a házon belüli továbblépés lehetőségét a spanyol előtt.

A tavalyi remek szereplések kapcsán a Renault szívesen igazolta volna őt 2017-re, azonban az energiaital-gyártó nem engedte el, így idén, harmadik évében is kénytelen a Toro Rossónál vezetni. Nem is titkolja, hogy frusztráló számára a “zsákutca”.

“Nehéz ez. Nem könnyű olyan évet teljesíteni az F1-ben, amilyet nekem sikerült (tavaly), ezért dühít, hogy nem tudok előrébb lépni. Nagyon izgalmas ajánlatot kaptam a Renault-tól, de végül a Red Bull-lal közösen visszautasítottuk” – mondta a 22 éves versenyző.

“Ilyen az élet. Ha bármelyik másik évben produkáltam volna ilyen szezont, szerintem egyenes utam lett volna a Red Bullhoz, de a csapatnál most nincs üresedés, nagyon elégedettek a jelenlegi párossal. Ahogy mondtam, ilyen az élet, néha nehéz megérteni a Forma-1-et. De türelmesnek kell maradnom, aztán majd jön a lehetőség” – tette hozzá.