A 2026-ig szóló Forma-1-es szerződéshosszabbítás feltételéül szabott felújítások keretében a Hungaroringet 2016-ra teljesen újraaszfaltozták, de a modernizálás nem áll le, Magyarország legfontosabb versenypályája sűrű évre készül 2017-ben is.

“Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt öt évből négyszer is nyereségesek voltunk vállalati szinten, s az idei esztendőről is azt tudjuk mondani: pozitív szaldóval zárul”- fogalmazott Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az újraaszfaltozás mellett idén sikerült “megszabadulni a 2010-es menedzsmentváltás után rájuk maradt” banki kölcsönöktől. “A 2017-es évünk hasonlóan mozgalmasnak ígérkezik”- folytatta Gyulay. “Remélhetőleg ugyanazok az események látogatnak el hozzánk, illetve kiegészülünk még egy Ferrari Challenge-dzsel is. Ez nagyon érdekes színfoltja lesz a jövő évi versenynaptárnak.”

hungaroring_2018_3

“Nagy örömünkre szolgál, hogy az a koncepcióterv, amit elkészítettünk idén, elnyerte a kormány tetszését is, és már jövőre elkezdhetjük a tervezési folyamatot, ami a megvalósulás felé viszi el a Hungaroringet. Ha minden jól megy, a tervezési folyamat nyárig lezárul, és 2017. október 1-én el tudjuk kezdeni az első szakaszt”- mondta.

A MotoGP Hungaroringre csábítása sem kizárt, Gyulay szerint “ehhez kormányzati szándék kell, ami tudtommal megvan”.

“Az átalakítás során ügyelnünk kell arra, hogy a FIM-mel is egyeztessünk annak érdekében, hogy a pálya alkalmas legyen esetleg MotoGP megrendezésére is. Amikor zajlik a tervezési folyamat, és ha megvan ez a szándék, akkor mindenképp olyan pályájává kell alakítani a Hungaroringet – elsősorban a kanyarok és a bukóterek megváltoztatásával -, ami alkalmas egy motoros világverseny megrendezésére.”

“Azt gondolom, hogy aki majd 2018-ban kilátogat, az csodát fog látni”- zárta gondolatait Gyulay.

hungaroring_2018_1