Nico Rosberg visszavonulása óta az újságírók kedvenc időtöltése, hogy képtelenebbnél képtelenebb neveket dobnak be a német pilóta lehetséges utódjaként. Valaki előállt például a Toro Rossó-s Carlos Sainz nevével, akit valamiért komoly jelöltként kezdtek emlegetni, pedig kezdettől fogva világos volt, hogy a spanyol zsákutca.

Mégpedig azért, mert Sainz korábban szívesen igazolt volna a gyári Renault-hoz, de a Red Bull oda sem engedte el – akkor mégis hogyan gondolhatta bárki, hogy a Mercedeshez leléphet?

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke világosan fogalmazott. “Miért engednénk el egy rivális csapathoz? Carlos nagyszerű munkát végzett, ő a Red Bull pilótája” – így Horner.

“Sokat fektettünk a karrierjébe az F1-ig vezető úton, a Red Bull pilótáival kivétel nélkül hosszú távú szerződéseket kötünk. Semmi értelme nem lenne az egyik legfőbb riválisunkat táplálni a saját erősségünkkel.”

“A Mercedes akár Bottast, akár Wehrleint választja, valószínűleg mindketten képesek lesznek a mezőny elején harcolni. De addig nem derül ki, amíg nem kapnak esélyt, ahogy mi is megadtuk ezt Sebastian Vettelnek és Daniel Ricciardónak.”