Egészen elképesztő, hogy míg bő két éve szinte viccnek tűnt, hogy a Red Bull egy akkor 16 éves, első formaautós szezonját teljesítő fiúnak adott Forma-1-es szerződést, mára Max Verstappen a sportág legnagyobb ígéretének, leendő szupersztárjának számít.

A holland ifjonc 2016-ban a Red Bull Racingnél futamot nyert, dobogós helyezéseket hozott, a régi bajnokok bajszát ráncigálta, és néha oktatta is őket, mint például a Brazil Nagydíjon, amikor az esőben tucatnyi kör alatt ugyanannyi helyet javítva jutott a dobogóig.

Verstappen tehetségét senki sem kétli, de sokakhoz hasonlóan 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve is úgy véli, az ifjoncnak még bőven van mit tanulnia, később válik csak el, hogy mennyit ér, hova juthat.

“Sok pilóta volt már, aki lenyűgözően kezdett, de a lényeg az, hogyan haladnak tovább. Elképesztő versenyei voltak idén, Spanyolország nagyszerű volt, Brazília is nagyszerű volt, hiszen ott bizonyította, hogy esőben is tud vezetni. Az még meglepőbb volt, hogy senki más nem tudta, hogyan is kellene vezetni az esőben” – magyarázta a holland GPUpdate.netnek a kanadai.

“De szerencsés is volt, mert kis híján a falnak vágta az autót. Olyan ez, mint a kockadobás. Ha az ember falnak vágja, akkor ő is csak egy a balekok közül, de ha nem, akkor kész hős.”

K_EPA20161113100

“Ha képes lesz tanulni, képes lesz az önfejlesztésre, akkor lenyűgöző versenyző lehet. Csakis ezen múlik. Képes-e arra, hogy visszatekintsen, és azt mondja, rendben, ebben jó voltam, de lehet, hogy emitt hibáztam. Ha csak az megy, hogy jó voltam, jó voltam, jó voltam, akkor sosem fog fejlődni.”

Villeneuve korábban az életkora, később pedig a veszélyes manőverei miatt is kritizálta már Verstappent, és most is kitart a szavai mellett.

“Az a kérdés, hogy nyitott fülekre talál-e a teljes megszólalás. Gyakran csak negatív véleményként fogják fel, amiből düh lesz és kész. De Max esetében lehetetlen is semlegesnek lenni, ami nagyszerű dolog, hiszen így hatalmas imázsa lesz. Néha pozitív, máskor negatív, de mindenképp jót tesz a karriernek. A potenciál megvan benne, lássuk, hogyan fog fejlődni!”