Ahogy élesedik a Nico Rosberg és Lewis Hamilton közötti párharc a bajnoki címért, úgy jelenthet egyre nagyobb veszélyt a Mercedesre az ősz óta megerősödött Red Bull.

Szingapúrban Daniel Ricciardo bújt be a két mercis közé, sőt majdnem Rosberget is elkapta, Malajziában kettős győzelmet aratott a Red Bull, Japánban Max Verstappen kényszerítette a 3. helyre Hamiltont, Austinban pedig Ricciardónak volt jó esélye a 2. helyre, amíg a virtuális biztonsági autó (VSC) keresztül nem húzta a számításait.

A Mercedes csapatfőnöke azt mondja, tisztában vannak azzal, hogy a szezon hajrájában nem lesz könnyű sima kettős győzelmeket hozni.

“A riválisok komoly kihívást jelentenek, és ez csak erősödni fog az utolsó pár futamon. Austinban szerencsénk volt a VSC-vel. Jó volt a tempónk, de Daniel különösen gyors volt, szóval mindig ott a fenyegetés” – magyarázta Toto Wolff.

toto_wolff

“Minél tovább nem piszkálják a szabályokat, annál több csapat ér hasonló szintre. Az elmúlt pár évben nem volt komoly változás a kasztnit illetően, a Ferrari és különösen a Renault pedig szépen beért minket a motor tekintetében” – magyarázta.

A Red Bullnál is hasonlóan látják a helyzetet, a főnök, Christian Horner reméli, hogy az utolsó három versenyen is elcsaklizhatnak pár jó eredményt a Mercedestől:

“Most, hogy közeleg az idény vége, biztosan egyre csak élesedni fog a két srác csatája, mi pedig igyekszünk olyan helyzetbe kerülni, hogy bármilyen hibájukat kihasználhassuk. A Mercedes hülyére nyerte már magát idén, szóval valószínűleg az utolsó három futamot is ők nyerik, nekünk az a dolgunk, hogy ott legyünk, ha mégis botlanak valamikor.”

monza_f1_edz_16

“Egyértelműen csökkentettük a lemaradásunkat, nincs már akkora különbség. Feltételezhetjük, hogy nem lazáznak a pályán, hiszen a világbajnoki címért küzd a két versenyző, így biztató volt látni, hogy tudtunk velük menni mostanában, nem húztak el. Nagyot léptük előre idén. Az időmérőn előhúzott két-háromtizedes előnyük fájdalmas, de a versenyen egyre csak közelebb vagyunk.”