Nem kezdődött túl szerencsésen a Forma-1-es Maláj Nagydíj első szabadedzése Szepangban, ugyanis néhány perc után egy bokszutcai tűzeset miatt kellett leállítani a körözést mintegy negyed órára.

Kevin Magnussen Renault-ja gyulladt ki az installációs köre után, a makacs tüzet a szerelők csak percek után tudták végleg elfojtani. Szerencsére senki sem sérült meg, de a takarítás jó ideig eltartott. A dán pilóta természetesen már nem lépett pályára. A tüzet, pontosabban az üzemanyag-szivárgást egy a Mexikói Nagydíjra szánt alkatrészt okozta, ezt csak Magnussen autóján tesztelték.

Elég meleg van Malajziában!

Bár a teljesen újraaszfaltozott, néhány kanyarban újratervezett pálya többeket, köztük a Mercedes-pilótákat is megtréfált itt-ott, az élen Nico Rosberg zárt, a német egy egész másodperccel volt gyorsabb, mint a legközelebbi nem-mercis üldöző.

Lewis Hamilton fél másodpercet kapott csapattársától, azonban vele ellentétben nem a lágy, hanem a közepes keveréken futotta leggyorsabb körét.

malaj_f1_edz_03

A Mercik mögött a két Ferrari következett. A maranellóiaknál Kimi Räikkönen volt a jobb, igaz, csak hajszállal előzte meg a gumikra panaszkodó Sebastian Vettelt.

A Honda frissített motorját használó Fernando Alonso kisebb meglepetésre az 5. helyen zárt, megelőzve mindkét Red Bullt, igaz, a gumikülönbségek itt is benne voltak az eredményben.

A top10 végében a két Force India, valamint a régi motorral futó másik mclarenes, a 300. nagydíjára készülő Jenson Button végzett.

mal_f1_edz_1