Max Verstappen a múlt vasárnapi Belga Nagydíj kezdetén hármas rajbaleset részese volt a Ferrari-pilótákkal, majd az incidensen felhúzva magát később agresszíven védekezett is Kimi Räikkönennel és Sebastian Vettellel szemben – az előbbi esetében kimondottan veszélyesen, ugyanis a Kemmel egyenesen csúcsebességnél változtatott irányt a finn előtt, majd a Les Combes sikánban egyszerűen kivezette őt a pályáról.

A versenybírók ugyan nem büntették, de a kritikák bőségesen záporoztak a tinire az elmúlt napokban mind az F1-es szereplők, mind a sajtó irányából.

Monzában viszont két nagyágyú inkább Verstappen mellé állt, amikor a megkérdezték őket.

“Úgy tudom, az a szabály, hogy a féktávon nem lehet irányt változtatni, nem lehet mozdulni, ha már mellettünk van a másik autó. Amíg elöl vagyunk, egy irányváltás megengedett. Szóval szerintem nem volt gond. Úgy vélem, Kimi nem volt Max mellett, Max irányt váltott, kitolta Kimit. Elég későn mozdult, és talán nem mérte fel jól, hol is volt Kimi, de akkor is, ő még nem volt mellette. A szabály betűje szerint ez még rendben volt” – magyarázta a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

Lewis Hamilton nem ment a történtek részleteibe, de arra emlékeztetett, hogy Verstappent a kora figyelembe vételével kell megítélni.

“Nincs véleményem az esetről, mert engem nem érint. Nem akarok mások ügyeibe belefolyni. Max gyors pilóta, még tanul. Fiatal, még csak 18 éves. Biztos vagyok benne, hogy 18 évesen a többségünk szintén csinált baromságokat. A srác már futamot nyert, kivételes versenyző. Én így látom.”