Bár a pályán hosszú évek óta nem teljesít jól a McLaren, a versenyzőket illetően még mindig luxusproblémával “küszködnek”: két veterán világbajnok mellett a háttérben szupertehetséges neveltjük várja az előléptetést.

Míg Fernando Alonso szerződése 2017 végéig él, Jenson Buttoné a szezon végén kifut, a nagy kérdés az, hogy megtartják-e a 36 éves angolt, vagy inkább a fiatal Stoffel Vandoorne-t ültetik autóba.

A válasz egyértelműek tűnik, a leendő sztár Vandoorne elveszítését csakis az előléptetéssel akadályozhatják meg, Button pedig 17 év versenyzés után emelt fővel vonulhat vissza, azonban a McLarennél ragaszkodnak hozzá, hogy még semmi sem dőlt el.

“Mindig is azt mondtuk, hogy Monzában tárgyaljuk meg a dolgokat, aztán szeptember végén az igazgatótanács meghozza a végleges döntést. Ez a terv, mindig is ez volt a terv” – hangsúlyozta a cégvezér Ron Dennis pár napja Spában.

A McLarennél a hétvégén, Monzában áll munkába a csapat új vezérigazgatója, Jost Capito, érkezésével pedig meg is kezdődnek az érdemi tárgyalások.

Buttont a nyáron a Williamsszel hozták hírbe, de a grove-i csapat idei visszaesése a teljes visszavonulás felé terelheti a 2009-es világbajnokot, emellett Spában az a szóbeszéd járta, hogy az alakulat is inkább a pénzes fiatalt brazilt, Felipe Nasrt venné fel Valtteri Bottas mellé.

Ha a fentiek megvalósulnak, Button és egy másik veterán, a 2002-ben bemutatkozott Felipe Massa is távozik a Forma-1-ből az év végén.