Fernando Alonso az elmúlt pár hónapban egy-két hetente elmondja, hogy a Forma-1-es karrierjének folytatása azon múlik, milyenek lesznek az autók, milyen lesz a versenyzés a 2017-es új szabályok mellett. Ha maradnak a nehéz autók, az üzemanyag- és gumispórolás, a McLaren spanyolja távozik.

A wokingi csapatnál 2007-ben a kétszeres világbajnok mellett versenyző Lewis Hamiltont is megkérdezték Alonso távozásának lehetőségéről, főleg, hogy a spanyol átszerződésével végződő közös évük nagyban befolyásolhatta annak karrierjét is.

“Én nem érzem így. Abban az évben nagyon sokat tanultam, és szerintem ő is. Onnan aztán mindketten meghoztuk a magunk döntéseit, amelyek oda vezettek, ahol ma vagyunk, de őszintén nem hiszem, hogy hatással lettem volna arra, amilyen helyzetben ma van” –
mondta a negyedik világbajnoki címe felé tartó mercedeses a spanyol El Paisnak a hétvégén.

“Szerintem ma is ő az egyik legjobb pilóta, és nagyon szeretném, ha a McLaren olyan autót adna neki, amivel újra a győzelmekért küzdhet, amivel egymás ellen csatázhatnánk. Szerintem nagy veszteség lenne, ha Fernando a jövő év végén kiszállna és nem küzdhetnék ellene, nagy kár lenne! A Forma-1 számára nem lenne jó, ha egy olyan tehetség távozna, mint ő.”

Hamilton azonban maga is kétli, hogy a jövő évi szabályváltozások akkora különbséget jelentenek, hogy Alonso a maradás mellett dönt.

“Fernando 35 éves, már elég pénzt keresett, eleget versenyzett, elég tapasztalatot gyűjtött. Legenda, aki kiérdemelte a jogot, hogy távozzon.”

“Minden évben a bajnoki címért kellene küzdenie, de nincs rá esélye. A legutóbbi éveket nagyon jól viselte, szerintem én nem lennék erre képes, amikor egy sokkal többre érdemes csapattal a mezőny végében kell versenyezni. De nagyon szeretnék még ellene küzdeni.”