Noha a Ferrari az idei szezonnak vb-esélyesként futott neki, a csapat már csak a harmadik helyen áll a konstruktőri versenyben, és nem tűnik úgy, hogy lesz esélye előrébb lépni.

Fernando Alonso így sokadszor is elmondhatta, hogy nem bánta meg a csapattól való távozását, mert sem tavaly, sem az idén nem lett volna esélye a bajnoki címre.

“2015 és 2016 a hatodik és hetedik évem lett volna bajnoki esélyek nélkül. Jól akartam érezni magam, nem akartam fájdalmat, szóval én döntöttem így” – mondta Alonso.

A spanyol szerint Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen egyelőre nem türelmetlenek a kudarcok miatt. “Sebastian és Kimi jól kijönnek egymással, biztos vagyok benne, hogy noha nincs elérhető távolságban a bajnoki cím, élvezik a versenyzést. És úgy gondolom, jövőre ennél erősebbek lesznek.”

“Furcsa dolog ez, mert talán az idén is jobbak, mint tavaly voltak. De mindenkinek nehéz a Mercedes ellen harcolni, ez nem csak a Ferrari problémája. A Mercedesnek akkora az előnye, hogy csak a jövőre érkező szabályváltozások keverhetik meg újra a kártyákat.”

“Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari újra erős lesz.”