Fernando Alonso szerződése a jövő év végén lejár a McLaren-Hondánál, de a pénteken 35. születésnapját ünneplő spanyol maradását, Forma-1-es jövőjét nem elsősorban a csapat eredményei, hanem a sportág, a versenyzés minősége határozza majd meg, a lényeg az lesz, milyen irányba megy az F1 a jövő évi nagy szabályváltozások után.

“Normális körülmények között egyelőre nem érdemlünk dobogós helyezést. Remélhetőleg a jövő évre javulunk, de a Forma-1-ről van szó, szóval bármi lehetséges” – mondta a Cadena Cope rádiónak a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon a 7. helyen záró kétszeres világbajnok.

“De az F1-es folytatás számomra nem az autónk teljesítményén múlik majd. Az elmúlt két év nagyon nehéz volt, de élvezem a versenyzést. Ha pedig a jövő évi autók olyan élvezetesek lesznek, mint a régebbiek, akkor simán maradok. A mai autók lassúak, egészen más, a versenyzői ösztönökkel ellentétes érzéseket nyújtanak. Szóval a folytatás a jövő évi szabályokon múlik. Ha továbbra is a gumi- és üzemanyag-spórolásról szól majd az F1, akkor át kell gondolnom a jövőt.”

alonso_01

Alonso korábbi csapatáról, a Ferrariról is beszélt. A spanyol 2014 végén kiábrándultan, jobb eredmények reményében igazolt át a maranellóiaktól a McLarenhez, de azt mondja, az olaszok mostani küszködése nem jelent számára elégtételt:

“A Ferrarinál való versenyzés és munka mindenki számára igazi álom, szóval sem Vettelnek, sem a többieknek nem kívánok semmi rosszat. Tavaly erősen kezdtek, idén viszont egy kicsit visszacsúsztak.”