A 2016-os Magyar Nagydíj talán egyetlen izgalmas csatája Kimi Räikkönen és Max Verstappen nevéhez kötődött, a Ferrari finn veteránja az 5. helyért küzdött a Red Bull holland tinijével.

A kiélezett küzdelem végül az 57. körön koccanásban csúcsosodott ki, amikor Verstappen a 2. kanyar előtt és a féktávon is irányt váltott az előzni próbáló világbajnok előtt. Bár a versenybírók nem léptek az ügyben, az általános vélekedés szerint Verstappen hibázott, szabálytalanul vezetett.

Räikkönen a verseny után felháborodottan nyilatkozott, csapattársa viszont, a szintén a Red Bull csodagyerekeként bemutatkozott Sebastian Vettel, megértőbben beszélt.

“Úgy gondolom, Max egyik erénye a belemenős versenyzés, és néha az ember egy kicsit túlzásba esik. Szerintem idővel lenyugszik majd. De tényleg ez az egyik erőssége, az viszont valóban nem jó, ha csata közben az elöl haladó sportszerűtlenül viselkedik. Kimi az egyik legsportszerűbb versenyző, de néha van ilyen. Hosszú a futam, hosszú az idény, biztosan összeakadnak majd még máskor is” – mondta a négyszeres világbajnok a történtekről.

“Én amúgy is ellene vagyok a büntetések osztogatásának, a bonyolult szabályoknak, szerintem ez hülyeség. A külső szemlélők röhögnek rajtunk emiatt, ezen változtatnunk kell” – tette hozzá.