Mivel a Ferrari a tavalyi három futamgyőzelem után idénre a bajnoki címért való küzdelmet tűzte ki célul, ettől azonban messze elmaradtak, értelemszerűen megjelentek a csapat belső viszonyait, esetleges szétesését firtató felvetések.

A Magyar Nagydíj előtt egyenesen Sebastian Vettel korábbi főnöke, a Red Bull-os Christian Horner beszélt arról, hogy a négyszeres világbajnok ilyen körülmények és kilátások mellett nem marad sokáig a Ferrarinál, 2018-ban akár a Mercedesnél köthet ki.

Azóta kiderült, hogy a Mercedesnél nincs hely 2018-ra, hiszen hosszabbítottak Nico Rosberggel, és utólag Horner is visszakozott, azt mondta, csak viccelődött, mindenesetre valódi kérdés, hogy meddig tart ki Vettel, ha nem jönnek a sikerek.

Az olasz Sky Sports F1-es riportere, Antonio Boselli szerint sokáig:

“Szerintem szívesen marad a Ferrarinál. A szerződéséből még van egy év, és egészen 2019-ig van opció a folytatásra, de akár egészen 2020-ig is együtt maradhatnak. A Ferrari és Vettel közös projektje hosszú távra szól. Jelenleg nehéz időket élnek, nem indult jól az év. Az autó alulmúlta a várakozásokat, de szerintem Vettel hosszú távra elkötelezte magát, ugyanis szeretne bajnoki címet nyerni a Ferrarival, az ugyanis különleges dolog, különlegesebb, mint a Red Bull-lal nyerni.”

hun_f1_futl_03

A Ferrari csapatfőnökénél, Maurizio Arrivabenénél is rákérdeztek a hétvégén a helyzetre, ő így felelt:

“Sebastian egyszer sem utalt arra, hogy nem tetszik neki a Ferrari atmoszférája. Épp ellenkezőleg: számos alkalommal mondta már, hogy nagyon jól érzi magát a csapatnál.”

“Pár hónappal ezelőtt Kimit kérdezgették ilyesmikről, aztán én kerültem sorra, arról volt szó, hogy James (Allison, technikai igazgató) hamarosan átveszi a helyemet. Most, hogy Kimi szerződéshosszabbítását bejelentettük, azt híresztelik, hogy Allison távozik. Tudják, mit? Csak hagyjanak minket békében dolgozni!”

Arrivabene cáfolta, hogy a csapatmorállal gondok vannak: “Ez nem igaz. A csapat erős és egységes. A rossz csapatmorálról szóló hírekkel akarják elérni, hogy tényleg így legyen, de mi sosem adjuk fel. Soha, soha, soha.”