A Magyar Nagydíj egyetlen komolyabb párharca a Red Bull-os Max Verstappen és a ferraris Kimi Räikkönen között zajlott az 5. helyért. Az idén már nem először egymásra találó pilóták a futam utolsó negyedében birkóztak egymással, a finn veterán próbálta megelőzni a holland tinit.

Az 57. körben Räikkönen támadásba lendült, a 2. kanyarnál próbált elmenni Verstappen mellett, de az ifjonc igen belemenősen védekezett, a Ferrari jobb szárnyvéglapja le is tört, amikor összeértek.

“Jobbra mozdult, aztán vissza balra, amikor arra mentem! Letörte a kurva szárnyamat! Ha nem hagyja abba a cikázást, ütközni fogunk. Én mozdultam, aztán ő, nem volt fair, hogy ő is kihúzódott!” – háborgott a csapatrádión Räikkönen.

A versenybírók nem vizsgálták az incidenst és utólag Verstappen is azt mondta, szerinte nem csinált semmi rosszat, sőt:

“Kimi végre megszólalt a rádión, ez jó! De nem, szerintem nincs gond, minden sportszerű volt. Csak egyszer váltottam irányt, nagyon furcsa lenne, ha büntetést kapnék. Láttam, hogy elég bátran jön, behúzódtam, ő pedig kénytelen volt fékezni. Blokkolt és nekikoccant az autómnak. Van ilyen. Másokat kevesebbért is büntettek már” – nyilatkozta.

Az amúgy jó versenyt futó, a 14. rajthelyről 8 pozíciót javító Räikkönen a leintés után sem volt túl nyugodt:

“Nem én döntöm el, hogy rendben volt-e vagy sem, de kevesebbért is büntettek már meg pilótákat máskor. Majd meglátjuk. Csalódott vagyok, mert nem tudtam megelőzni. Az autó igazán jó volt, megvolt a tempóm. De a Hungaroringen nem valami könnyű előzni.”