Jenson Button számára kész katasztrófa volt a Magyar Nagydíj, a korábbi kétszeres győztes ugyan a 8. helyről rajtolhatott, de már a negyedik körben elromlott az autója, a fékpedál beesett.

Az angol veterán jelezte a hibát a rádión, a csapat előbb kihívta a bokszba, majd a pályán maradásra utasították és sikerült is orvosolni a bajt. Button eddigre ugyan teljesen a mezőny végére esett, de a versenybírók a rádióbeszélgetésért még egy bokszutca-áthajtásos büntetéssel is megjutalmazták. A 2009-es bajnoknak nagyon rosszul esett a dolog:

“Azt mondták, egy szenzor hibásodott meg, és hogy állítsak át valamit a kormányon, és akkor nem lesz baj. Szóval egy lehetséges baleset elkerülése miatt büntettek meg. Biztonsági kérdésről volt szó, a fékpedál újra és újra beesett. Szóval épp csak tudtam fékezni. Szerintem ez biztonsági kérdés. A Forma-1 sok szempontból nagyon jó, sok dologban szép a haladás, de szerintem a józan észnek kellene érvényesülnie, a baleset megelőzéséért nem kellene büntetést kapnom!”

hun_f1_futl_24

Button azt mondta, a jelenlegi előírásokkal semmiképp sem ért egyet:

“Kár, hogy itt tartunk ezekkel a szabályokkal. Tökéletesen megértem, hogy ne kívülről mondják meg a pilótáknak, hogy mit kell csinálniuk. Legyen a mi dolgunk, hogy vigyázunk a gumikra, melyik kanyarban hanyadik fokozatban forduljunk, de az olyan szabály hülyeség, ami alapján megbüntetnek, amiért megelőzünk egy balesetet.”

A McLaren angolja végül nem ért célba, még a leintés előtt kiállt a garázsba.