A Ferrari nem szerepelt valami jól a Forma-1-es Magyar Nagydíj kvalifikációján: Kimi Räikkönen rosszul időzített köre miatt egyszerűen búcsúzott a Q2 végén, Sebastian Vettel pedig csak az 5. helyet hozta a Mercedesek és a Red Bullok mögött, ráadásul ideje közelebb esett a mclarenes Fernando Alonsóéhoz, mint a pole-t megszerző Nico Rosbergéhez.

A Ferrari németje a kvalifikáció után tajtékzott, szerinte a Q3 végén, az Alonso megpördülése miatt előkerült sárga zászlóknál a másik mclarenes, Jenson Button ügyetlenkedett előtte a pályán, ezért volt lassú:

“Nem fair ez, a végén volt egy sárga zászló, és nem tudom, Jenson miért nem állt félre, pedig miatta nem tudtam rendesen befejezni a kört, sok időt veszítettem. Szerintem elaludt, nem számított arra, hogy valaki még hajtani fog (a sárga zászló után), és egyszerűen a bokszba kocsikázott vissza.”

hun_f1_kval_06

“A 12. kanyarban nem húzódott félre, csak a 13-asnál kapcsolt, de akkor már késő volt, sok időm elúszott. Akkor már nem volt értelme meghúznom az utolsó kanyart, pedig amúgy szerintem simán a top3-ban lehettem volna. Kár érte, mert az autó nagyon jónak tűnt. Nagyjából olyan köröm volt, mint Nicónak, aki végig tudta nyomni, és láthatjuk, meddig jutott.”