Sebastian Vettel korábbi csapatfőnöke, a Red Bull-os Christian Horner a héten arról beszélt a német Bildnek, hogy a négyszeres világbajnok türelme elfogyhat az élre tartás helyett egyelőre visszafelé haladó Ferrarinál, és 2018-ban akár a Mercedesnél köthet ki

“Nagyon is el tudom képzelni, hogy 2018-ra Seb átgazol a Mercedeshez, ha a Ferrarival nem jut előrébb. Személyes tapasztalatból tudom, hogy jól kell éreznie magát ahhoz, hogy igazán jól teljesítsen. Emellett abban sem vagyok biztos, hogy jól viseli Sergio Marchionne (Ferrari-elnök) által rájuk helyezett nyomást” – idézte a lap.

Azóta már tudjuk, hogy 2018-ra nem lesz hely a Mercedesnél, hiszen péntek délelőtt bejelentették Nico Rosberg kétéves hosszabbítását, de Vettel már előtte elhessegette Horner szavait:

“Érdekes, hogy mindenki mindig mindenki jobban tudja a dolgokat” – mondta nevetve, amikor a La Gazzetta dello Sport szembesítette a Red Bull-főnök nyilatkozatával. “Tudjuk, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de folytatjuk a kemény munkát, mert tudom, hogy a jó irányba haladunk.”