Mivel a tavalyi magára találás után a Ferrari messze elmaradt az idei évre kitűzött céltól, azaz a bajnoki címért való küzdelemtől, megint téma, hogy Maranellóban személycserékkel, átszervezésekkel oldják meg a problémát.

Olasz források máris arról írnak, hogy a 2013-ban érkezett technikai főnök, James Allison menni fog, közben arról hallani, hogy az elnök, Sergio Marchionne a schumacheri aranykor egyik kulcsemberét, Ross Brawnt szeretné visszacsábítani.

A Forma-1-ből 2013 végén távozott Brawn a brit Sky Sportsnak nemrég viszont arról beszélt, hogy Maranellóban stabilitásra és türelemre lenne szükség:

“Nagyon jó embereik vannak. James Allison kiváló szakember, és ha megkapja a megfelelő erőforrásokat és időt, biztosítják számára az infrastruktúrát, akkor sikerre jutnak majd. Viszont nem szabad túlreagálniuk a sajtóban megjelenő dolgokat. Fontos, hogy a Ferrarinál szem előtt tartsák a célt, de fokozatosan, higgadtan kell haladniuk” – mondta Brawn, aki maga is ilyen körülmények között, dolgozhatott, hiszen az akkori elnök, Luca di Montezemolo türelmes volt a csapatot 1993-tól irányító Jean Todttal, amíg ő és stábja 2000-től megállíthatatlan erővé tették a Ferrarit.

ferrari_todt_mont_schum_bra

Brawn Sebastian Vettel türelmes, építkezésre hajlandó hozzáállását is méltatta: “Katasztrofális lenne, ha Seb nyilvánosan panaszkodni kezdene a csapatra. De ha kicsit is olyan, mint Michael (Schumacher) volt, akkor nagyon erős tartása van. Megvédi a csapatot, nem kritizál nyíltan, nem szít feszültséget, szerintem helyes a hozzáállása.”