A Ferrarinak ugyan nem igazi vadászterülete a Hungaroring, az eddigi 30 Magyar Nagydíjból “csak” hatot nyert az olasz csapat, de az utolsó tavaly jött össze, több mint egy évtizedes szünet után.

A győztes Sebastian Vettel természetesen örömmel készül a hétvégére, a csapat beharangozója szerint Magyarország a pilóta “egyik kedvence”.

“2015 egyik kedves emléke a Magyar Nagydíj, amikor a nagyszerű rajt után meg tudtam nyerni a versenyt. A Hungaroring nagyszerű hely, sok szurkolóval lehet találkozni, sok német ajkú néző jön Ausztriából és Németországból, és persze a magyarok is nagyon lelkesek és örülnek, amikor megérkezik a Forma-1” – magyarázza a négyszeres világbajnok.

vettel_hungaroring_2015_2

“A pálya maga elég rövid, gyakran a versenypályák Monacójának becézik. A falak hiányoznak, de sok a kanyar, egy nagyobb egyenes van, utána pedig sorjáznak a kanyarok, nincs idő lazítani. Fizikailag elég megterhelő, nagy kihívás a versenyzők számára, meleg is van és huplis is a pálya, de összességében imádunk oda utazni” – mondja a német, aki korábban azt is elárulta, hogy kora reggel és estefelé szeret a Duna-parton kocogni, így a szerencsés szurkolók akár ott is összefuthatnak vele.