A Ferrari az eredeti célkitűzés, a Mercedes beérése helyett az utóbbi időben hátrafelé halad, stratégiai hibák, megbízhatósági problémák miatt visszacsúsztak. A Red Bull Ring és a silverstone-i pálya jellege, valamint a mindkét helyen tapasztalt hűvös idő valamelyest magyarázhatja a maranellóiak gyengébb formáját, azonban a jövő héten a sokkal kedvezőbb vonalvezetésű Hungaroringen, várhatóan melegebb időben már teljesíteni kell.

“A Magyar Nagydíjtól vége a hülyéskedésnek. A futam után világossá válik, hol állunk, mik az esélyeink. Úgy vélem, nincs pardon” – szögezte le a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene.

Bár az elmúlt időszak jó eredményeivel a Red Bull 6 pontnyira megközelítette a Ferrarit, Arrivabene továbbra is előre, a 121 pontos előnnyel vezető Mercedesre tekint.

“Úgy gondolom, hogy jót tesz az F1-nek a Red Bull fejlődése, növeli az érdeklődést, javítja a show-t. De szerintem a mi célunk továbbra is a Mercedes és nem a Red Bull elleni küzdelem.”

A kérdésre, hogy ezek szerint még hisz abban, hogy a Ferrari megnyerheti idén a bajnokságot, így felelt: “Az idény jelenlegi szakaszában hiba lenne feladni. A problémák megoldásával kell foglalkoznunk.”

A Ferrari tavaly megnyerte a Magyar Nagydíjat, Sebastian Vettel és a csapat második sikere volt a hungaroringi diadal az idényben. Az olaszok idén még nem tudtak győzni.