A Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, Charles Leclerc múlt pénteken, a Brit Nagydíj első szabadedzésén az olasz csapathoz kötődő Haas f1-nél vezethetett, majd a Silverstone-ban a héten zajló teszt első napján, kedden a maranellóiak autójába ült be.

A 18 éves monacói pilóta utólag elmondta, hogy a Ferrari korábbi neveltje, a 2014-es Japán Nagydíjon szerzett agysérülésébe egy éve belehalt Jules Bianchi emléke vezérelte a pályán.

“Egészen kicsi koromtól ismertem őt. Ő volt a keresztapám, és ő segített a versenyzéssel kapcsolatos dolgokban” – mondta. “Nehéz nélküle, hiszen mindig támogatott, hiányzik a segítsége. Nagyon jó tanácsokat adott, minden egyes tanácsát megfogadtam, és igyekeztem nem elkövetni a hibákat, amikre felhívta a figyelmemet.”

silv_teszt_13

Bianchi szintén a Ferrari versenyzői akadémiájának neveltje volt, és minden bizonnyal ő lett volna az első, akit elő is léptetnek a csapathoz, idén már ő lehetett volna Sebastian Vettel csapattársa.

“Igen, Jules olyan tehetség volt, aki elérhetett volna oda, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy” – ért egyet Leclerc. “De nagyon bízom benne, hogy az akadémiának lesz olyan neveltje, aki végül egy élcsapathoz kerül.”