A Ferrari úgy futott neki a 2016-os szezonnak, hogy a Mercedes fő kihívója lesz, de eddig nem tudták beváltani az ígéretet. Tavaly ilyenkorra már két futamgyőzelemmel állt az olasz csapat, idén viszont csak távolodnak a Mercedestől, miközben a Red Bull is egyre erősebb, az idény második felében pedig jönnek majd a nekik kedvező pályák is.

Nem festenek jól a dolgok, az olasz sajtó pedig neki is állt kongatni a vészharangot: “A Ferrari válsága egyre mélyül, ahogy már a Red Bull is elhúz mellettük; a maranellóiak teljesítménye olyan szürke volt, mint az ég Silverstone felett” – írta a La Repubblica.

“Meggondolandó, hogy helyesek voltak-e a hirtelen döntések, mint például a nagyszerű aerodinamikus Nikolas Tombazis elküldése” – tette fel a kérdést a La Gazzetta dello Sport. A Corriere dello Sport epésen megjegyezte: lassú autóval Vettel sem tehet sokat.

A Ferrari a Brit Nagydíj előtt bejelentette, hogy 2017-re szerződést hosszabbított Kimi Räikkönennel. A döntést sokan kritizálták, úgy vélik, a hamarosan 37 éves veterán helyére valamelyik sikerre éhes fiatalabb versenyzőt – Romain Grosjeant, Sergio Perezt, Carlos Sainzot – kellett volna ültetni.

“Igen, nagy kár, hogy nem kap lehetőséget valamelyik fiatal, de tudjuk, miért, nemde? Az ok Sebastian” – idézett a The Times egy ferraris bennfentest, utalva arra, hogy Vettel mennyire ragaszkodik a finnhez, akivel szépen, nyugalomban tud együtt dolgozni.