Vettel idejéhez öt másodpercet írtak hozzá és kapott két büntetőpontot is, mert a felügyelők szerint leszorította a pályáról Felipe Massát egy előzésnél.

“Nem hinném, hogy erre tényleg szükség volt, szó sem volt arról, hogy direkt akartam volna leszorítani” – mondta Vettel. “Egyszerűen megcsúsztam, nem volt semmi tapadásom.”

“Minden egyes alkalommal, amikor kanyarodni akartam, elveszítettem a hátulját, elveszítettem a hátulját, elveszítettem a hátulját. Mindig ez ment.”

“Nyilván Felipe rosszul járt ezzel, és nyilván nem tudom, neki mennyi tapadása volt ott, de nem tudtam máshova menni.”

Vettel újabb váltócsere miatt a 11. helyről indult, szeretett volna előrébb kerülni, de végül kilencedik lett. Ezen az öt másodperc sem változtatott.

“Volt egy megforgásom, azzal elég sok időt veszítettem. A kiállásunk időzítésével nem volt gond.”

“Meg kell értenünk, mi történt ma, mert nem voltunk annyira versenyképesek, mint máshol. Egyszerűen lassúak voltunk, zűrök nélkül is legfeljebb hatodik lehettem volna.”

Az ötödik Kimi Räikkönen is bosszús volt. “Nincs minek örülnöm, mindkét Mercedes és mindkét Red Bull előttünk ért célba, sok pontot veszítettünk” – így a finn. “Ezt a hétvégét a lehető leghamarabb el kell felejtenünk.”

“Az egész versenyen rettenetes volt a tapadás, az intereken volt a legrosszabb a helyzet. Gyenge teljesítményt nyújtottunk, sem megfelelő tempónk, sem tapadásunk nem volt egy jobb eredményhez.”