Amellett, hogy a Ferrarinak nemhogy a Mercedes, de még a Red Bull ellen sem volt valós esélye egy körön Silverstone-ban, Vettel még Kimi Räikkönent sem tudta megelőzni az időmérőn. A hatodik hely a váltócserés büntetéssel együtt azt jelenti, hogy Vettel a 11. rajtkockából indulhat vasárnap.

“Már az első kanyarban elkövettem egy nagy hibát” – vallotta be Vettel. “Egyszerűen túl sokat akartam az 1-es kanyarban, ezzel annyi is volt.”

Vettel természetesen nem adja fel. “Holnap nagy lépést tehetünk előre, máshogy alakulhatnak a dolgok. A büntetés természetesen szomorú, de nem tudunk változtatni rajta.”

“A váltóproblémáinkat elemeznünk kell. Már tegnap is volt gondunk, aztán ma délelőtt újra. Ez nem jó, de korábban nem volt ilyen meghibásodásunk.”

“Nem hinném, hogy valami alapvető problémáról lenne szó, mert akkor már korábban előjött volna. Azt kell kitalálnunk, mi változott az előző versenyekhez képest, aminek ehhez esetleg köze lehet.”

Räikkönen sem szállt el. “Ez a pálya a szeles körülményekkel nehéz feladat elé állított minket, nem volt elég tempónk” – így a finn. “Holnap remélhetőleg jobban megy majd.”

“Semmit nem jelent, hogy mennyivel voltam gyorsabb Vettelnél. Ha az első és második hely múlt volna rajta, beszélhetnénk róla, az ötödik és hatodik hellyel nincs ok az örömre.”