Kimi Räikkönen 2014-es ferraris visszatérésekor két évre írt alá az olasz csapattal, de tavaly nyáron már csak egy szezonra, az ideire hosszabbítottak a 36 éves finnel. Tavasz óta így újra téma volt a 2007-es világbajnok jövője, esetleges utódlása, de a maranellói alakulat most nem húzta sokáig, ma bejelentették, hogy a jövő évre is megtartják a versenyzőt.

“Mindig is azt mondtam, hogy nem lennék itt, ha már nem élvezném a versenyzést, vagy úgy érezném, hogy nem vagyok képes 100 százalékot nyújtani. Ha nem lennék motivált, nem pocsékolnám a saját időmet és a csapatét. Majdnem 10 évvel ezelőtt azt mondtam, hogy a Ferrari lesz az utolsó Forma-1-es csapatom, és ezt ma is tartom” – mondta még tegnap, a hosszabbítás bejelentése előtt.

A hírnek minden bizonnyal örül Sebastian Vettel, aki számtalanszor elmondta már, hogy nagyon jó a viszonya Räikkönennel és szeretne vele minél tovább együtt dolgozni. A finn veterán az idei évben a korábbiaknál jobban teljesít, négy dobogós helyezést szerzett, kilenc forduló után Vettellel pontegyenlőségben (96-96) áll a 4. helyen a bajnokságban (igaz, ebben benne van a német idei balszerencséje is).

A mezőnyből többen is pályáztak Räikkönen helyére, a Force Indiá-s Sergio Perez, a haasos Romain Grosjean, a Toro Rossó-s Carlos Sainz és esetleg a williamses Valtteri Bottas is esélyes volt. A ferraris lehetőség bezárulása véget vet a kivárásnak, megindulhat a pilótapiaci dominók dőlése.