A Toro Rossónál idén 17 évesen bemutatkozott Max Verstappen meggyőzően, sőt sokak szerint szenzációsan teljesített első Forma-1-es évében. A holland ifjonc jövőre még biztosan a Red Bull kisebbik csapatánál versenyez, de 2017-re a Mercedesnél és a Ferrarinál is akadhat helye, hiszen Nico Rosberg, valamint a veterán Kimi Räikkönen szerződése is lejár 2016 végén.
A 36 éves Räikkönen szerint teljesen érthető, ha Verstappent a Ferrarival kapcsolatban emlegetik: “Az lenne furcsa, ha nem lenne szó erről. Sokan azt mondták, hogy túl fiatal, de jó munkát végzett, és ma már fiatalon is lehet valaki tapasztalt, a srácok ma nagyon korán kezdik.”


Räikkönen csapatársa, a négyszeres világbajnok Vettel szerint azért még várni kellene egy kicsit, egyelőre nem várja a Ferrarihoz Verstappent, ahogy a Michael Schumacherhez való hasonlítgatását sem helyesli:
“Kimi jövőre még biztosan itt lesz, aztán nem tudom, de én remélem, hogy utána is marad még. Mindig vannak újoncok, és akad köztük egészen fiatal is. Annyi biztos, hogy Verstappen még annál is jóval fiatalabb, mint Michael volt, és én voltam, amikor bemutatkoztunk az F1-ben. De nehéz ezt így összevetni.”
“Lehet méricskélni a statisztikákat, de minden ember különböző. Max több futamon is ragyogóan teljesített, megérdemli az elismerést, de nagyon fiatal még, nagyon hosszú út áll előtte.”