Szombaton a Ferrari Maranellóban megtartotta évzáró karácsonyi céges ebédjét, amelyen természetesen az idei, három futamgyőzelmet, 13 egyéb dobogós helyezést és egy pole-t hozó Forma-1-es idényt is értékelték.
Az elnök, Sergio Marchionne az összes dolgozó munkáját és családjaik támogatását megköszönte, de már a 2016-os további előrelépésről is beszélt:


“Tudjátok, hogy az igazi csata 2016-ban kezdődik, azonban számíthatunk két korábbi világbajnok versenyzőre, és világbajnok mérnökökre, hogy visszatérjünk az élre. Idén már két győzelemmel is elégedettek lettünk volna, de sikerült hármat szerezni mellettük pedig számos dobogós helyezést. A legfontosabb azonban, hogy házon belül mindent kihoztunk az erőforrásainkból, komolyabb külső segítség nélkül.”
A Ferrari két versenyzője, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen valamint a tesztpilóta Esteban Gutierrez különleges ajándékot is kapott: a csapat az autóból származó versenyüléseikből készített nekik fotelt. Vettel olaszul mondott beszédet.
F1: Jövőre indul be igazán a Ferrari 3


“Az első ferraris évem fantasztikus volt, bőven jöttek a sikerek. Hihetetlen érzés volt a dobogón az olasz és a német himnuszt hallani. Köszönöm ezt nektek, a Ferrari dolgozóinak, akik minden évben egy-egy vörös csodát hoztok létre! Köszönöm a felém mutatott kedvességeteket is!”
Räikkönen javulást ígért 2016-ra: “Számomra nem indult valami jól az év, de jól végződött. Ezután is együtt kell dolgoznunk, és biztos vagyok benne, hogy jönnek is majd az eredmények – ugyanis mostanra tényleg egy nagyszerű csapat vagyunk és leszünk is.”