A svájci Blick vasárnap közölt friss interjút a ferraris Sebastian Vettellel. 


A lap többek között azzal is szembesítette a négyszeres világbajnokot, hogy kollégája, a friss háromszoros bajnok Lewis Hamilton nemrég azt mondta, az eredményei ellenére nehéz megítélni, mennyire jó versenyző a német, ugyanis csapattársai – Mark Webber és most Kimi Räikkönen – nem voltak épp csúcsformában.
“Biztos vagyok benne, hogy örömmel hallják ezt a csapattársaim. De úgy gondolom, hogy végső soron nagyon nehéz dolog egymáshoz mérni a versenyzőket” – kerülte ki a konkrét választ.
Nem Hamilton az első, aki ilyen jellegű megjegyzést tesz, a Red Bull-os években sokan a fenti faktornak és főképp az Adrian Newey tervezte autónak tulajdonították Vettel sikereit, ugyanakkor idén, első ferraris évében már inkább pozitív lett a pilóta megítélése.


“Természetesen jó ezt hallani, de leginkább az számít, hogy az ember maga elégedett-e a teljesítményével. Én pedig összességében az vagyok. Az utolsó Red Bull-os évem sem volt olyan szörnyű, mint ahogy beállították. A kritikusoknak viszont leginkább az számított, hogy Vettel most már más színekben győzött” – mondta erről.
Ezt persze egyáltalán nem lehetett biztosra venni egy évvel ezelőtt, egyesek azért is méltatják Vettelt, mert nagyon jól időzítette az átigazolást: míg 2014-ben még a Red Bull volt a Mercedes legközelebbi üldözője, idén sokkal mélyebbre zuhantak, a Ferrari vette át a második erő szerepét. 
“Visszatekintve mondhatjuk, hogy nagyon jól váltottam, azonban akkor még az ismeretlenbe való ugrás volt, hiszen a Red Bull volt a második erő. Az idei év viszont elég rosszul sikerült nekik, szóval elégedett vagyok a döntésemmel” – magyarázta.


Vettelt arról is megkérdezték, hogy látogatja-e, és ha igen, milyen gyakran egykori bálványát és mentorát, a két évvel ezelőtti síbalesetben súlyos agysérülést szenvedett Michael Schumachert, de a válasza rövid volt: “Ez teljes mértékben magánügy, amihez senkinek nincs köze.”
A német versenyző közismerten nagyon óvja a magánéletét, egyebek között “hivatalosan” még azt sem tudni, hogy házas-e és hogy hány gyermeke van.
“Nem házasodtunk össze, két gyerekem van” – közölte a tényeket. “Úgy gondolom, hogy a szótárban elég világos definíciója van a magánszférának. Természetesen megértem, hogy manapság szinte mindenki a nyilvánosság elé tárja a magánéletét, de az én magánéletemet tényleg megtartom magamnak, és ez nem arrogancia vagy ilyesmi.”