Bár sokakban igen komoly kételyek merültek fel, amikor 2014 őszén kiderült, hogy a Toro Rosso idén egy 17 éves versenyzőt, Max Verstappent indítja a Forma-1-ben, a tini fényesen bizonyított.
Verstappen látványos, belemenős előzésekkel, 49 ponttal, két 4. hellyel mutatta meg, hogy helye van az F1-ben, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) év végi díjkiosztóján pedig  – rekordként – három díjat is bezsebelt: ő lett az év újonca, az év személyisége és ő kapta a legjobb manőverért járó elismerést is.
A Toro Rosso fiatal pilótája úgy érzi, a Renault-motor idén visszafogta őket, de bízik benne, hogy jövőre, a Ferrari erőforrásával még jobb eredményeket hozhat majd:


“Szerintem egy igazán jó motorral a dobogóra érhettünk volna idén. Nem rendszeresen, inkább csak kiesések eseten, hiszen reálisan nézve a Mercedes és a Ferrari mindig előttünk járt volna, de a Williamsszel versenyben lehettünk volna” – magyarázta.
“Bízom benne, hogy egy kicsit több lóerővel már pariban leszünk majd a Force Indiával és a Lotusszal (Renault-val), ugyanis a versenyeken idén nagy előnyben voltak az egyeneseken. 50 lóerő előny nagyon megkönnyíti a dolgokat, simán kontrollálni lehet az üldözőket. A Mercedes egyértelműen így kontrollál az élen, nekünk meg mindent bele kell adni a kanyarokban.”
“Jövőre minden tekintetben jobban akarok szerepelni, mint idén. Jobban szeretnék kvalifikálni, több pontot szeretnék, előrébb akarok végezni. Magasra teszem a lécet: kétszer ennyi pontot akarok és a dobogóra szeretnék állni.”