A McLaren cégvezére, Ron Dennis, az angol Marketing Society éves konferenciáján tartott előadást Londonban, többek között Lewis Hamiltonról is beszélt.
Dennis felidézte, hogy Hamilton még 12 évesen állt elé, hogy autogramot kérjen tőle, és “bejelentkezzen” a McLarenhez, ahová az akkori csapatfőnök egy évvel később le is igazolta, majd “nevelőapjaként” egyengette a karrierjét egészen a Forma-1-ig, és a 2008-ban megszerzett első világbajnoki címéig.
A McLaren-főnökének azonban “vegyes érzései” vannak a 2012 óta a Mercedesnél versenyző, az utóbbi egy évben komoly változásokon átment neveltjét illetően, nem tetszik neki, hogy a háromszoros világbajnok hipszter-playboy-celeb életet él.


Dennis szerint Hamilton mostanra jó néhányszor “elvesztette a fonalat”, mert tiniként sok minden kimaradt az életéből a versenyzés miatt. A kérdésre, hogy ezek szerint mára amolyan “szitokszónak” tekinti-e Hamilton nevét, így felelt:
 
“Nem, természetesen nem. De vegyes érzésekkel figyelem őt. Érdekes volt az elmúlt néhány éve, nem volt mindig sima és harmonikus, és nem helyeslek mindent, amit tesz és mond. Persze az élsportolók azért válnak élsportolókká, mert áldozatokat vállalnak, néha pedig még a gyermekkorukban kell áldozatokat vállalniuk, így nem szocializálódnak megfelelően, nem tanulnak meg helyesen viselkedni.”
“Ha a most is a McLarennél lenne, biztosan nem így viselkedne, mert egyszerűen nem engedném. Most egyszerűen meg akar szabadulni a ráerőltetett láncaitól” – magyarázta.
Hamilton idén januárban szakított barátnőjével, a nála hét évvel idősebb Nicole Scherzinggerrel, a viselkedése, szokásai azóta változtak meg gyökeresen. 
F1: A McLarennél nem bohóckodhatna Hamilton 3


A pilóta az év eleje óta minden korábbinál többet barátkozik amerikai zenészekkel, bulvárcelebekkel, szinte nincs olyan fontosabb divatbemutató vagy gálaest, amin ne lenne ott, a közösségi médiában a bulikról, az ékszereiről, az egyre szaporodó tetoválásairól, a luxus-magánrepülőjéről oszt meg fotókat, miközben Monacóban már két közúti közlekedési “bakija” is volt az elmúlt pár hétben.