F1: Vettel önfejűsködött a Ferrarinál 2 Sebastian Vettel egyelőre kulcsszerepet játszik a Ferrari formajavulásában, a csapat nagy tisztelettel beszél a négyszeres bajnokról, Vettel is a maranellóiakról. Maurizio Arrivabene csapatfőnök most elárulta, hogy kezdetben nem ment minden simán.

“Nem úgy érkezett hozzánk, mint egy négyszeres világbajnok, hanem mint egy teljesen átlagos srác” – mondta Arrivabene. “Kezdetben egy kicsit makacskodott, hogy szerinte hogy kellene mennie a dolgoknak, de ahogy egyre több dolgot megtanult a Ferrariról, úgy változott a hozzáállása is. Mindenki együtt akar dolgozni vele.”

Arrivabenét természetesen megkérdezték arról is, milyen kérdésekben makacskodott Vettel. “Ha valaki nagyon érzékeny a részletekre, és nem ismeri jól a környezetét, azt gondolhatja, hogy a korábbi tapasztalatai felemlegetésével valami hasznosat tehet hozzá a munkához. De nem így volt.”

“Úgy gondolom, ez a lecke is segített neki abban, hogy még jobban be tudjon illeszkedni a csapatba. Ami azt illeti, ugyanezt a hibát kezdetben én is elkövettem: azt gondoltam, hogy odamegyek Maranellóba, és megváltoztatok egy csomó dolgot. Aztán először is meg kellett értenem, hova érkeztem meg.”

“Ami Sebastiant illeti, az is nagyon fontos, hogy nagyszerű a kapcsolata Kimivel. Remekül beilleszkedett, mégsem húzott fel egy falat a másik versenyzőnk felé. Austinba is együtt utaztak, ahogy az idényben ez sokszor előfordult, az eligazításokon megosztják egymással az információikat. Ez sokat segít.”