F1: A Ferrari jövőre átlépheti a Mercedest 2 A V6-os turbókorszakot nem kezdte jól a Ferrari 2014-ben, Sebastian Vettel vezérletével azonban az idén már összejött három győzelem a csapatnak. Az idény második felében folyamatosan zárkózott fel a Mercedesre az istálló, jövőre akár a bajnoki címért is harcolhat a csapatfőnök szerint.

“Ha az őszinte várakozásaimat kérdezik 2016-tal kapcsolatban, nemcsak közelebb szeretnénk lenni a Mercedeshez, hanem előttük” – mondta Maurizio Arrivabene. “Alázatosan mondom ezt, de már most is közelebb vagyunk, szóval jövőre muszáj elöl lennünk.”

Arrivabene szerint a csapat adatai azt mutatják, hogy a motorral már sikerült utolérni a Mercedest, az autó fejlesztésében azonban még bőven van potenciál. “A motorral foglalkozó részlegünk nagyszerű munkájának köszönhetően utolértük a Mercedest. Szeretném megragadni az alkalmat, és ezúton is gratulálok mindenkinek, aki ezen dolgozott.”

“Tudjuk, hogy vannak még olyan részei az autónak, amelyeken dolgoznunk kell, de az idén nem volt mód a komolyabb változtatásokra. De majd jövőre. Az idén nagyot léptünk előre a motorral, jövőre jöhet az autó többi része.”