F1: Vettel megnyerné a maradékot 2

A Ferrari a két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon hosszú ideje legrosszabb versenyét könyvelhette el, hiszen mind Kimi Räikkönen, mind Sebastian Vettel kiesett, nulláztak.
Különösen rosszul jött ez Vettelnek, aki így 21 pontos hátrányba került az egyéniben előtte álló mercedeses honfitársával, Nico Rosberggel szemben, de az idén három futamot nyerő ferraris most nagyon bele akar húzni.
“A mexikói talán a legrosszabb idei versenyünk volt, de volt már jó pár erős futamunk is idén, és szépen fokozatosan zárkóztunk fel. A szombati tempónk ígéretes volt, de aztán nem sikerült jó helyen beérni. De megígérjük, hogy a következő két versenyen mindent beleadunk, a cél, hogy a lehető legközelebb kerüljünk a Mercedeshez, ideális esetben eléjük” – mondta a Ferrari múlt hétvégi évzáró fesztiválján, a Finali Mondialin a német. 
“Két futam van még hátra, még kétszer lehet győzni, szóval ez a cél, még ha nem is lesz könnyű teljesíteni. A csapat hihetetlen munkát végzett az idény során a felzárkózás érdekében. Nyolc-kilenc hónappal ezelőtt még 1,3-1,4 másodperc volt a hátrányunk, most már csak fél másodperc vagy még kevesebb, szóval a jó úton járunk” – tette hozzá.