A Forma-1-be jövőre lép be az amerikai Haas-csapat, amely a Ferrarival szoros együttműködésben, már-már fiókcsapatként kíván részt venni a sportágban. Az alakulat az idén a Ferrarinál tesztpilótaként dolgozó Esteban Gutierrezt, valamint első számú versenyzőként a lotusos Romain Grosjeant igazolta.
Az utóbbi versenyző már korábban is utalt arra, hogy a Haast a Ferrarihoz vezető ugródeszkaként látja, a napokban pedig megerősítette, hogy középtávon – mondjuk Kimi Räikkönen távozása után, 2017-ben – már a maranellói csapatnál szeretne versenyezni. Olaszul is tanul.


“Kérdezzék bármelyik autóversenyzőt, senki nem fogja azt mondani, hogy nem szeretne egy napon a Ferrarinál versenyezni. Elsődlegesen nem ezért írtam alá a Haashoz, de jó volt tudni, hogy a csapat bírja a Ferrari támogatását. Azért vagyok a Forma-1-ben, mert szeretnék világbajnok lenni, és úgy éreztem, ehhez a legjobb út a Haason keresztül vezet. Úgy gondolom, hogy a legjobb éveim még ezután jönnek” – mondta a brit Sky Sportsnak a 29 éves francia.
 
“Az ember a saját szerencséjének kovácsa. Ha igyekszik mindent jól csinálni, akkor a szerencse is mellé áll. Az az álmom, hogy pár éven belül a Ferrarinál legyek. Két, három, négy év múlva? Nem tudom. De szeretnék még a Ferrarinál vezetni a visszavonulásom előtt. Érteni értem az olasz nyelvet, de nem beszélem, bár máris leckéket veszek.”
Grosjean 2009-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, a Renault-nál vezetett az idény második felében, de ejtették. A GP2-be visszatérve bajnok lett 2011-ben, 2012-ben pedig újabb lehetőséget kapott a Lotusnál.