A Forma-1-be 2016-ban lép be az amerikai Haas F1, Gene Haas új csapata a Ferrarival szoros együttműködésben, számos maranellói alkatrésszel száll be a versenybe. A szakember a brit Sky Sportsnak nyilatkozva azt is megkockáztatta, hogy a kasztnijuk jobb lesz az olaszokénál:
“Az erőforrás, a sebességváltó, a felfüggesztések jelentős része a Ferraritól származik majd, de így is lesz bőven, ami a dolgunk. A CFD-elemzéseinket (számítógépes áramlástani szimuláció – a szerk.) magunk végezzük, és a kasztni terén a Dallarával is szorosan együttműködünk, azonban mi magunk gyártjuk az elemeket. Semmi akadályát nem látom, hogy ugyanolyan jók lehessünk, mint mások. Nagyon okos szakemberek dolgoznak az autón Kannapolisban” – magyarázta.


“Azt hiszem, a kasztnink jelentősen eltér majd a Ferrariétól, hiszen azon külön dolgozunk. Úgy gondoljuk, hogy a mi kasztnink bizonyos értelemben jobb is lesz majd a Ferrariénál, ugyanis mi korszerűbb… na jó, nem azt mondom, hogy korszerűbb, de más megközelítést alkalmazunk, mint ők, és szerintünk a miénk a jobb dizájn. A Ferrari konvencionálisabb darab, maradnak amellett, amit évek óta csinálnak, szóval ezen a téren nagy különbségek lehetnek.”
Haas szerint akár meg is verhetik jövőre a Ferrarit, Maranellóból sem igyekeznek majd gáncsolni őket. 
F1: A fiókcsapat verheti a Ferrarit? 3


“Szerintem semmi negatívum nincs abban, hogy Ferrari-fiókcsapat leszünk, hiszen ez inkább a kiválóság jele, azt jelenti, sok tekintetben csúcstechnológiával dolgozhatunk. Ezen a téren persze nem verhetjük meg őket. Hogy a versenyzésben sikerülhet-e? Nem tudom. De őszintén mondhatom, hogy szerintem a Ferrari semmit sem tartott vissza előlünk, kinyitották előttünk az ajtót, megmutatták, hogy mi ezt és így csináljuk, ha a saját fegyvereinkkel legyőztök minket, abból mi is tanulhatunk.”
A Haasnál jövőre a Lotustól átigazolt Romain Grosjean, valamint a korábbi Sauber-pilóta, idén a Ferrari tesztelőjeként dolgozó Esteban Gutierrez versenyez majd.