A Mexikói Nagydíjon Nico Rosberg nagy formában volt, a pole-ból rajtolva végig magabiztosan vezetett, a friss világbajnok Lewis Hamilton pedig “csak” másodikként ért be mögötte.
Vezető és műszaki hiba híján a sorrendjük változására nem volt sok esély, ugyanis a Mercedes ugyanazt a stratégiát adta nekik, még akkor is, amikor menet közben egy plusz kerékcsere beiktatása mellett döntöttek.


Rosberg a csapat első kérésére ki is ment friss gumikért, Hamilton azonban két körön keresztül vitatkozott a rádión, úgy érezte, mehetne a régi szetten, és így csapattársa elé kerülve akár győzhetett is volna.
Az angol rögtön a futam után értetlenkedve beszélt a rákényszerített bokszkiállásról, a brit Guardian pedig még erősebb mondatokat idézett tőle hétfő estére. Hamilton gyakorlatilag azzal vádolta meg a csapatot, hogy az austini csalódásért kárpótolni akarták Rosberget, ezért neki adták a győzelmet:
“Tudom, hogy a csapatnál úgy érezték, különösen kedvesnek kell lenniük hozzá. Tudom, hogyan értem ezt, de nem fogom kimondani. Erről Totót (Wolff, csapatfőnök) és Nikit (Lauda, csapatelnök) kellene megkérdezni. Tőlük kellene megtudakolni, hogyan is látják a dolgokat, azt, hogy a színfalak mögött mit is kell megtenniük azért, hogy Rosberg jól érezze magát.”
Más kérdés persze, hogy ha Hamilton el is tudott volna lépni egy kicsit (a 47. körtől vezetett), a Sebastian Vettel balesete miatt az 52. körben beküldött biztonsági autó valószínűleg semmissé tette volna a kiautózott előnyt, Rosberg frissebb gumikon a nyakára ért volna, ha pedig a safety car alatt cserél az angol, újra csak oda a vezetés.