F1: Vettel elismerte, hogy saját hibájából esett ki 2 2006 óta fordult elő első alkalommal, hogy egyik Ferrari sem szerepelt egy futam hivatalos végeredményében, előbb Kimi Räikkönen esett ki Valtteri Bottasszal történt ütközése miatt, majd Sebastian Vettel állt bele a falba. Hasonló vezetői hiba miatt utoljára 2011-ben adott fel futamot a német.

A németnek eseménydús versenye volt, már a rajtnál összekoccant Daniel Ricciardóval, ami miatt defektet kapott, ettől pedig mintha kiesett volna a ritmusból, és két komoly hibát is vétett.

Vettel magára vállalta a felelősséget, nem kertelt. “Rosszul rajtoltam, de ez benne van a versenyzésben” – mondta Vettel. “Ezzel a futamomnak nagyjából vége is volt. Próbáltam visszajönni, de a két hiba nem segített.”

“Az utolsó hiba az én hibám volt, nem vagyok büszke rá. Nagyon közel voltunk a Mercedeshez tempóban, pont annyira, mint mostanában sokszor.”

“Ami az első kanyart illeti, Daniel zárta be az ajtót, pedig még nem is volt mellettem. De ilyesmit nem lehet szándékosan csinálni, úgyhogy nem hibáztatom. De fájt, hogy már az első kanyarban ez történt.”

Az ötödik helyen célba ért Ricciardo is elmondta a véleményét. “Nem örültem az ütközésnek” – így az ausztrál. “Ott voltam, és ugyan nem lett volna muszáj bebújnom mellé, a rajt után mindig egymás hegyén-hátán vagyunk. Úgy éreztem, nem tudok máshova menni, Sebastian pedig úgy fordult el, mintha nem lettem volna ott. Nem tudom, mit tehettem volna.”

A felügyelők szerint versenybaleset történt, nem büntették egyik pilótát sem, ahogy Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas ütközésénél sem. “Összeértünk, elveszítettem egy kereket, és vége volt a versenynek. Ilyen az élet és a versenyzés” – fogalmazott a finn.

“Még nem láttam a képeket, de a végeredmény nem volt ideális számomra. Elég ramaty volt ez a hétvége számunkra, de még mindig erős csapat vagyunk.”