A Mercedes AMG már az Orosz Nagydíjon behúzta a 2015-ös Forma-1-es konstruktőri bajnoki címet, a múlt hétvégén, Austinban pedig Lewis Hamilton biztosította be a győzelmét egyéniben, így a csapatnak már csak annyi célja lehet, hogy a versenyzői pontversenyben jelenleg 3. helyen álló Nico Rosberget valahogyan a ferraris Sebastian Vettel elé hozza. 
Biztosan jól mutatna a tökéletes eredmény, de a versenyzők között Austinban újra elmérgesedett viszony nem épp ideális ebből a szempontból. A háromszoros világbajnok Hamilton nem tervezi, hogy segít csapattársának Vettel legyűrésében. 


“A csapat nem kérte, hogy támogassam őt, hiszen azért vagyok itt, hogy futamot nyerjek. De majd meglátjuk, hogy Toto (Wolff, csapatfőnök) mit szeretne. Ami a sapkás ügyet illeti, nem is tudom, vicces jelenet volt, mást nem igazán tudok mondani róla” – utalt az angol az austini dobogós ceremónia előtt lezajlott dobálózásra.
Rosberg egyébként maga sem várj arra, hogy Hamilton segíteni fog neki: “Nem, nem számítok erre, ő is ugyanúgy győzni akar, mint én és Sebastian.”
Hamilton austini keménykedése kapcsán Mexikóvárosban arról is kérdezték a németet, hogy ezután más hozzáállással lép-e majd pályára, de erre nem kívánt érdemben felelni: “Nem szeretnék arról beszélni, hogy változtatok-e a megközelítésemen, és ha igen, hogyan.”


Rosberg korábban már leszögezte, hogy az austini második helyét nem az első kanyaros Hamilton-incidensnek, hanem a verseny végén, saját kicsúszásának köszönheti, és, hogy ettől volt legjobban elkeseredve. A Mexikói Nagydíj előtt már azt is tudja, miért történt a hiba, így kicsit nyugodtabb:
“Egy széllökés miatt volt, nagy széllökés miatt. Komolyan! Persze ez nem mentség, hibáztam, de mostanra legalább tudom az okát, ami fontos számomra. Furcsa eset volt, csak egyszer történt a verseny alatt. De most már értem, mi történt, és ez segít a továbblépésben.”