A múlt hétvégén Lewis Hamilton Austinban aratott győzelmével bebiztosította harmadik Forma-1-es világbajnoki címét. A siker csak még éhesebbé tette, az F1-be 23 év után visszatérő Mexikói Nagydíjon is ő akar elsőként átérni a célvonalon most vasárnap.
“Az austini vasárnap egy kicsit homályos nekem. A futam annyira őrült volt, hogy egészen az utolsó pillanatokig, amíg át nem értem a célvonalon, fel sem fogtam, hogy megcsináltam. Hogy őszinte legyek, még most sem fogtam fel igazán. Mindig is az volt a célom, hogy beérjem Ayrton (Senna) három bajnoki címét, egészen hihetetlen még, hogy sikerült” – mondta a Mercedes mexikói beharangozójában.


“El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok mindenkinek, aki lehetővé tette ezt, a családomtól kezdve a versenycsapaton keresztül a gyári dolgozókig. Nélkülük nem érhettem volna el ezt. Most viszont még jobban felpörögtem Mexikóra.”
“Az utolsó három versenynek úgy vághatok neki, hogy nincs mit bizonyítanom és nincs mit veszítenem, szóval egyértelműen az a célom, hogy én legyek az újkori Mexikói Nagydíj első győztese. Az oroszországi dobogón kapott usánka és az austini stetson (-kalap) után remélem, hogy most egy bazi nagy sombrerót kapok, ha eljutok a pódiumra!”
 
Hamilton már csak azért is várja az új versenyt, mert kíváncsi a pályára, és tudja, hogy milyen szenvedélyes közönség fogadja majd.
“A paddock szereplői közül nagyon sokunknak új helyszín ez, új várost, új pályát ismerhetünk meg, ami mindig izgalmas. Amióta a Forma-1-ben vagyok, a sportág mindig ott volt Dél-Amerikában a Brazil Nagydíjjal, és ott őrületes a hangulat, emellett Austinban is több ezer mexikói szurkolót fogadtunk az elmúlt években, szóval ezek alapján a közönség fantasztikus lehet majd, alig várom, hogy nagy zajt csapjanak!”
Az Instagramon már “bazi nagy” sombreróban feszít a bajnok
Hamilton: Nincs mit bizonyítanom, nincs mit veszítenem 1