Ahogy sejteni lehetett, az erősödő eső miatt a Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérőjének megrendezése kétségessé vált. A kitűzött 13 órás (nálunk 20 óra) kezdés előtt 15 perccel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy 30 perccel elhalasztják a kvalifikáció indítását.
Az állandó versenyigazgató, Charlie Whiting a brit Sky Sportsnak azt mondta “nedves, nagyon nedves” a pálya, de “az előrejelzések szerint egy óra múlva egy kicsit javulhat” az idő.
Ha a remélt javulás nem jön, akkor egy-két további halasztás következhet, majd az elnapolás, ha úgy tűnik, vasárnap délelőtt már jobb körülményekre van esély.
Tánccal, integetéssel, mókázással szórakoztatták a helyi nézőket az F1-esek


Frissítés, 20.21: további 30 perc halasztást jelentettek be.
Frissítés, 21.21: újabb 30 perc halasztás – úgy tudni, Whiting még körülbelül két órát szán a várakozásra, mielőtt végleges döntést hoz az esetleges elnapolásról.
Frissítés, 21.56: még 30 perc halasztás.
Frissítés, 22.17: ha helyi idő szerint 16 óráig (23 óra) nincs érdemi javulás, vasárnap délelőtt 9-re (nálunk 15 óra) helyezik át a kvalifikációt.
Frissítés, 23.00: eldőlt, a kvalifikációt vasárnap délelőtt tartják meg Austinban.
A harmadik szabadedzést az eső ellenére megtartották, a versenyzők mért időket futottak, ha a vasárnapi időmérőt is törölni kell, annak eredménye alapján alakul ki a rajtsorrend.