A hétvégén a Forma-1 visszatér az USA-ba. A fél évtizedes kihagyás után 2012-ben Austinban feltámasztott Amerikai Nagydíj főszervezője úgy véli, a sportágnak még nagyon sokat kell tennie, hogy az amerikai közönség magáénak érezze, ugyanakkor jó pont az USA-imádó celeb-pilóta, Lewis Hamilton aktivitása.


“Hollywood az USA-ban van, itt van a szórakoztatóipar központja. A Forma-1-ben van pár érdekes személyiség, akiket nem lenne szabad elnyomni. Ők adják el a jegyeket. Lewis felismerte ezt, és hajlandó volt kilépni azon a körön, ami az F1-ben megszokott. Több ilyenre lenne szükségünk. Lewis igazi egyéniség, míg az autóknak nincs egyénisége” – idézte a brit Guardian Bobby Epsteint.
“A szurkolók az emberekhez kötődnek, nem a fémhez. Lewis tevékenysége tehát nagyon jót tesz az üzletnek. Mi, ideát a győzteseket szeretjük, Lewis pedig a legsikeresebb figura. Mi itt nem a 20. helyen lévő fickónak szurkolunk” – magyarázta az austini fejes, meggondolatlanul pont a mezőny egyetlen amerikai pilótáját, a Manorban ülő Alexander Rossit leszólva.
Epstein szerint a színes, szerethető karaktereken kívül egyéb dolgokban is változtatni kellene ahhoz, hogy az F1 bevehesse az USA-t. Közönségbarátabb hozzáállás, és sokkal-sokkal több amerikai futam kellene.
“Ha túl bonyolult a termék, az elijesztheti az embereket. Senki nem szereti hülyének érezni magát. Az emberek a versenyre kíváncsiak, nem a technikára. A verseny veri a technikát. Követhetőbbé kellene tenni az F1-et, és sokkal jobban kellene tájékoztatnunk a helyszíni nézőket. A versenyzőket is nagyon nehéz megkülönböztetni, nem látszik, hogy melyik Lewis és melyik Nico Rosberg.”


“További két futam sem jelentene sokat, hat már igen. Ki kell építeni a nézői bázist. Az USA-ban hajnalban kell kelni, ha valaki F1-et akar nézni. Ha lenne hat verseny a mi időzónánkban, az már más lenne. Ma minden információ azonnal elérhető, szóval ha valaki reggel felkel és megtudja az eredményeket, miért is akarná megnézni a versenyt? Senki nem megy a moziba, ha már tudja a film végét. Öt-hat további verseny sokat segítene. Rendszerességet nyújtana, az emberek rászokhatnának. Nagy ország ez, simán elférne annyi nagydíj is.”