Október 21. érdekes dátum a Forma-1 történetében, ugyanis három egyéni világbajnoki siker is kötődik hozzá, három pilóta diadalának évfordulója van.


A trióból az első Niki Lauda, aki 1984-ben harmadik bajnoki címét zsebelte be, amikor a Portugál Nagydíjon mindössze fél ponttal megelőzte csapattársát, Alain Prostot. A francia ugyan 7 futamot nyert – köztük a szezonzárót is -, míg az osztrák csak ötöt, de a pontrendszer akkori, kiejtős jellege miatt a két ferraris cím mellé Laudának meglett a harmadik is, a McLarennél.


1990-ben is Prost volt a vesztes fél, amikor az utolsó előtti fordulóban, a Japán Nagydíjon ősellensége, Ayrton Senna diadalmaskodott, megszerezve második bajnoki címét. A negyed századdal ezelőtti összecsapás igen emlékezetes, hiszen Senna, miután jól összeveszett a FISA-t irányító Jean-Marie Balestre-rel azon, hogy a pole a pálya koszosabb felére került, vasárnap dühből hajtott neki volt csapattársának, az addigra már a Ferrariban ülő Prostnak. 
Mindketten a kavicságyban végezték, de az eredménykiejtős pontrendszer újra Prost ellen dolgozott.  
A legutóbbi október 21-i siker egy ma is aktív versenyzőhöz, Kimi Räikkönenhez kötődik, aki 2007-ben nyerte első és eddig egyetlen F1-bajnoki címét. 


Hiába kezdte erősen ferraris évét Räikkönen, az idény hajrájára már nem sokan fogadtak volna rá, hiszen a hátrányban volt a McLarennél élet-halál harcot vívó Lewis Hamilton-Fernando Alonso pároshoz képest, azonban Hamilton furcsa sebességváltó-hibája, valamint a hazai hős, Felipe Massa nagyvonalúsága mégis neki adta a futamgyőzelmet, és ezzel egyetlen pontocska előnnyel a végső diadalt is.