A múlt hétvégi Orosz Nagydíjon a lotusos Romain Grosjean látványos balesetet szenvedett, hatalmas erővel csapódott a 3-as kanyar kijáratánál a falnak. A pilóta gyakorlatilag sérülés nélkül úszta meg, de az autó ripityára tört.
A Lotus Amerikai Nagydíjat beharangozó anyagában Grosjean érdekes részletet árult el a bukásról:
“Egészen jól érzem magam, főleg ha tekintetbe vesszük az ütközés erejét. Még az ülésem is eltört! Jó ideje ez volt a legnagyobb bukásom, amikor láttam, hogy a falnak fogok menni, elengedtem a kormányt, becsuktam a szemem és vártam a becsapódást. Az, hogy sérülés nélkül úsztam meg, tanúsítja, hogy mennyire biztonságos az autó és milyen jók az egyéb biztonsági eszközök. A csapatnak is szeretnék köszönetet mondani, amiért összekaparták és összerakták az autót!”  
A csapat technikai főnöke, Nick Chester szerint nem műszaki hiba okozta a kicsúszást, egyszerűen a körülmények szerencsétlen összejátszása volt az ok. 
“Az adatokban semmi nem utal arra, hogy valamilyen alkatrész meghibásodása vezetett volna a balesethez. Az ilyen vizsgálatoknál sosem könnyű következtetéseket levonni, de úgy tűnik, hogy Romain egy kicsit túl közel volt az előtte haladó McLarenhez, csökkent a leszorítóereje és elveszett a tapadás. Semmi nem utal műszaki hibára.”
Mivel Szocsiból egyenesen Austinba szállítják az autókat, a csapatnak a pályán kell megoldania a javításokat, de Chester szerint minden rendben lesz:
“Eléggé összetört az autó, de összességében jól bírta az ütközést. A jobb oldal sérült: az első és a hátsó felfüggesztés, az orr, az első szárny és az ütközési zóna. Azonban semmi akadályát nem látjuk annak, hogy teljesen meg tudjuk javítani.”