A Ferrari hosszú kivárás után augusztus végén szerződést hosszabbított Kimi Räikkönennel, a 2007-es bajnok jövőre még Sebastian Vettel csapattársa lesz. 35 évesen, családos emberként persze egyáltalán nem tűnik vad ötletnek, hogy 2016 végén befejezi, de amikor a Sky Italia a jövőről kérdezte, nyitva hagyta a lehetőséget:


“Nem tudom. Még egy évre van szerződésem, aztán majd meglátjuk, mi lesz azután” – mondta, kérdésre hozzátéve, hogy akár nem versenyzői szerepben is maradhat a Ferrarinál. “Rég a Ferrarival vagyok, talán ilyen lehetőség is adódik, de egyelőre nem kell még döntetnem.”
Räikkönen 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Saubernél, 2002-2006 között a McLaren pilótája volt, 2007-ben bajnoki címet nyert a Ferrarival, de 2009 végén Fernando Alonso érkezése miatt távozott. A finn két évig ralizgatott és egyéb kategóriákban próbált szerencsét, majd 2012-ben nagyszerű formában tért vissza az F1-be a Lotusszal, ahonnan 2014-re átigazolt a Ferrarihoz, de mind Alonso, mind Vettel eredményeitől elmaradt a teljesítménye.