Sebastian Vettel egyik védjegye, hogy sikerei esetén – pole, futamgyőzelem – jobb keze kinyújtott mutatóujjával jelzi, ki is a No. 1.
A kezdetben mókás gesztus sikerei csúcsán már-már gyűlöletessé vált a szurkolók körében, meg is kapta a “Finger Boy” (ujjas gyerek) gúnynevet, és csak idén, az elszórt ferraris diadalok nyomán kezd rehabilitálódni.
Eddig úgy tűnhetett, hogy elég magától értetődő a vetteli ujj, de most kiderült, hogy sztori is van mögötte, amit egykori Formula Renault-s csapatfőnöke, Trevor Carlin mesélt el a brit Sky Sports F1 Midweek Report műsorában.


“Elképesztően gyors srác volt, és első nálunk töltött idényében (2006-ban, a szerk.) Spában megpróbálta padlógázon bevenni ez Eau Rouge-t (Spában). Nagy balesete volt, az egyik első kerék leszakadt, átrepült az autó felett, és amikor próbálta megfogni az autót, lekapta az első ujjpercét” – idézte fel a motorsportszakember.
“Másnap sínbe tett, rendesen bekötözött ujjal jelent meg a pályán, de még akkor is fülig ért a szája, pedig nem is versenyezhetett. Az első ujjperce leszakadt, úgy kellett visszavarrni” – mondta el Carlin, hogy szerinte miért is mutogathatja olyan büszkén az ujját a négyszeres világbajnok.
Ha a nyitóképünket jobban megnézzük, az ujjon látszik is a felidézett baleset nyoma.