Sebastian Vettel utolsó gyors körével majdnem megelőzte Valtteri Bottast az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, de végül meg kellett elégednie a negyedik hellyel. A Ferrari pilótája nem volt elégedett a körével, de szerinte még van esély a dobogóra.
“Alapvetően jól éreztem magam az autóban, de az edzés vége felé már nem jöttek olyan könnyedén a jó idők, mint korábban” – mondta Vettel. “A köröm rendben volt, de nem volt annyira jó, mint lehetett volna, megelőzhettem volna Bottast. A Mercedes elérhetetlen volt.”
“Holnap új nap lesz, és minden jel arra mutat, hogy jó versenyünk lehet. A dobogó még nagyon is elérhető, ez a minimális célunk.”
Kimi Räikkönen egy hellyel csapattársa mögött végzett, a gumikkal voltak gondjai. “Az autóval nem volt gond, de a gumikat nem tudtam rendesen felmelegíteni” – nyilatkozta a finn. “Emiatt nem tudtam elég gyors kört futni.”
“Ha a gumik százszázalékosak lettek volna, akkor minden rendben. A hosszú etapoknak jónak kellene lenniük, de keveset mentünk, nem tudhatjuk. Meglátjuk.”