A Renault-val az idény végén szakító Red Bull továbbra is csak tárgyal a 2016-os motorpartnerségről a Ferrarival, nem haladnak a dolgok, ugyanis míg a Milton Keynes-i alakulat a legfrissebb, gyári specifikációjú erőforrást akarja a jövő évre, a maranellóiak csak az idei verziót adnák.
Ha a Red Bull nem jut versenyképes motorhoz, távozik a Forma-1-ből, ezt mostanra számtalanszor elmondták a versenycsapat fejesei és maga a tulajdonos, Dietrich Mateschitz is, ami persze igen aggasztó lehetőség a versenyzőik számára (is).


Szocsiban a háromszoros futamgyőztes Daniel Ricciardo azt mondta, ő a Ferrari 2015-ös motorjával is beérné jövőre, csak versenyezhessenek.
“Minden azon múlik, hogy mennyire lesz jó a 2016-os specifikációjuk. De ha csak 20 lóerővel lennénk a riválisok mögött, akkor már sokkal jobb lenne a helyzetünk, mint idén. Persze azért tényleg meg kell fontolni, hogy előre tudhatjuk, hogy nem kapjuk meg az elérhető legjobbat.” 
“De szerintem az idei (Renault-nál) még a 2015-ös Ferrari is jobb lenne. Bizonyítottuk, hogy az autónk most is jó, Szingapúrban versenyképesek voltunk, csak a hosszabb egyenesekkel bíró pályákon – mint például ez – veszítünk. Ha a mostaninál gyakrabban küzdhetnénk a dobogós helyekért, az máris pozitív fejlemény lenne.”
Ricciardo újra leszögezte, hogy egyelőre nem fél, de néhány hét múlva azért ő is megvizsgálja a lehetőségeit, ha addig nem lesz előrelépés. 
“Egyelőre nem gondolkodtam a negatív forgatókönyvön, továbbra is bizakodó vagyok. Jó, hogy Dietrich kitűzött valami határidőt, hiszen lassan tudnunk kell, hogy akkor milyen motorral versenyzünk majd, nem várhatunk karácsonyig. De még nem járunk október végénél, én optimista vagyok, persze ha október végére sem rendeződik semmi, akkor én is kinyitom a szemem-fülem, hogy lássam, milyen más lehetőség akadhat.”