A Forma-1-es versenynaptárak összeállításánál hagyományosan nagyon figyeltek arra, hogy a nagydíjak és a Le Mans-i 24 órás tartóssági verseny között ne legyen ütközés, a 2016-os, 21 fordulós menetrendnél azonban nem sikerült ezt megoldani.


A legfrissebb naptártervezet szerint az újonnan belépő Azerbajdzsánban rendezendő Európa Nagydíj a június 17-19-i hétvégén lesz, ugyanakkor, amikor a Franciaországban is zajlik a 24 órás verseny.
A nézőknek ez nem jelent gondot, ugyanis az FIA jó előre jelezte, hogy a bakui utcai F1-es futam csak a Le Mans-i verseny leintése után kezdődik majd, annál nagyobb baj viszont Nico Hülkenberg számára, aki az idei, porschés meglepetésgyőzelme után címvédőként térhetne vissza, de a Force Indiánál is vezetnie kellene ugyanazon a hétvégén.
A német pilóta egyelőre nem szólalt meg, és a Porschénél is kivárnak.


“Egyelőre minden nyitott, hiszen az F1-es naptár még csak tervezet, majd akkor hozzuk meg a döntéseket, amikor (december környékén) véglegessé válik. Ha a bakui nagydíj valóban a Le Mans-i hétvégére kerül, akkor valószínűleg a Porsche-istállón belülről érkezik majd a pótlás, és nem kívülről, mondjuk Juan Pablo személyében” – utalt egy porschés bennfentes az egykori F1-es, manapság az amerikai IndyCarban versenyző kolumbiai pilótára, aki az év végén WEC-autóval is tesztel majd.
Az sem elképzelhetetlen persze, hogy Hülkenberget elengedi arra a hétvégére a Force India, és Bakuban egy tesztpilótát ültetnek a helyére.