A Renault hétfőn jelezte, hogy kész a Lotus F1 felvásárlására, a cél, hogy 2016-tól újra gyári csapatukként üzemeltessék az enstone-i alaklatot. A francia gyártó autójában logikus lenne a jelenlegi legjobb francia Forma-1-es pilótát, Romain Grosjeant, ő viszont kedden már az F1-be újonnan belépő amerikai csapat, a Haas leendő versenyzőjeként mutatkozott be.


A 29 éves francia azt mondja, a Renault szúrta el a dolgot: “Nálam jobban senki nem szeretett volna Renault-projekt részesé válni. Ha korábban jöttek volna, maradok, de tárgyaltam a Haasszal, és tőlük vonzó ajánlatot kaptam” – mondta a BBC-nek Grosjean, akinek a Lotusnál az elmúlt pár hónapban a csődközeli állapotban kellett helytállnia. 
“Az, hogy a Haas szoros kapcsolatban a Ferrarival, kimondottan vonzóvá tette a csapatot. Nem csak azért, mert két-három év múlva szeretnék átülni a Ferrarihoz, de azért ennek a lehetősége is nagyobb így. Figyelik majd, hogyan dolgozok, és minél jobban teljesítek, annál nagyobb esélyem lesz rá, hogy egy nap náluk kössek ki” – ismerte el.
A Ferrarinál Sebastian Vettel mellett 2016-ban is Kimi Räikkönen versenyez majd, 2017-re azonban valószínűleg már más ül a finn helyére, a választék pedig bőséges lesz: Grosjean, Daniel Ricciardo, Max Verstappen is jelölt lehet.